Pages

Saturday, December 10, 2011

HaRi SaBtU yAnG LuAr BiAsA

Annyeong haseyo.....

Selamat Pagi semua... Selamat Pagi Cinta buat Encik Mohd Haniff yang tengah kerja kat ofis tu... Hehehe... Korang sume dah sarapan ke? Sarapan ape pagi ni? Sedap tak? Mintak sikit boleh? Lapar la... Tak tau nak makan ape pagi2 baru bangun tidur ni... Hahahaha....

Kenapa tajuk hari ni HARI SABTU YANG LUAR BIASA? Agak2 sape boleh teka? Tak payah teka lah... Meh aku tolong jawabkan... Sebab aku rajin nak tolong jawabkan untuk korang... Hahahaha...

1. Actually, this week aku tak dapat balik rumah abang aku. So aku terpakse lah stay kat kolej yang penghuninya hilang jap sebab balik kampung masing2. Maklumlah... Dah dekat 3 minggu berturut2 aku balik, tiba2 minggu ni aku tak balik pulak... Bangun pagi, aku siap boleh tanya lagi dalam hati, "Hari ni hari ape? Kenapa aku kat sini?" Huahaha...

2. Selalunya tiap pagi Sabtu sejak 3 minggu lepas, bangun pagi je da ada bau nasi goreng ke, nasi lemak ke, sebab akak ipar aku da bangun awal untuk buat sarapan. Hari ni aku bangun sebab dengar orang basuh baju kat dalam bilik air... Adeh... Sadisnye pemandangan....

3. Selalunya sejak 3 minggu lepas, aku bangun terus gi mandi then turun bawah makan sarapan, then tolong akak ipar aku kemas rumah, then bila tak ade orang aku curik2 tukar channel feveret aku KBSW... Tapi hari ni, aku bangun je, gi cuci muka, then bukak my baby lappy, then trus bukak muka buku, then trus update new post kt sini... Wahaha....

4. Selalunya sejak 3 minggu lepas, hari Jumaat, Sabtu, dan Ahad aku penuhi dengan melayan anak2 buah aku. Tapi minggu ni aku dok terperap je dalam bilik. Kalau duit banyak takpe gak, boleh gak aku ajak budak2 ni merayap gi TS ke, gi Mid ke, syok gak daripada terperap je. Dan skang aku tak tau pe aku nak buat petang karang.

Begitulah 'Luar Biasa' nya hari Sabtu aku minggu ni... Hahahaha.... Tapi dalam kepala ni macam dah ada 1 rangka. Ummi nak keluar jap lagi, biasa lah, date dengan pakwe die. Tah kul berapa balik nanti. Aku pulak ingat nak ajak Wahida round2 dalam UPM ni la. Kalau tak larat jalan kaki, leh sewa beskal kat Fathi... Huahaha... Best3....

Ok la korang... Sampai sini dulu heks... Aku nak gi basuh baju sementara mesin and tempat penyidai tu kosong. Yang paling penting, sementara cuaca tengah panas ni. Maklum la, baldi baju tu dah mula memuntahkan baju2 aku yang menimbun tu... Hahaha... Ni kalau Mem Bosa tau ni, kompem die cakap, "Ape punye anak dara la anak aku sorang ni..." Hahahaha....

Comel tak kucing ni? Huhuhu....
Jalga...

Salam...

사랑해요,
~김치 아가씨~

1 komen budak comel:

Ni Sa said...

selamat pagi wahai sabtu :D