Pages

Wednesday, March 16, 2011

tektik terbaik!!!

hahahaha....jz mau kate yg org skang semakin pandai dan bijak dalam melariskan produk mereka....yg bisnes face to face, ne pndai cakap....yg bisnes on9 lak ne pndai tarik perhatian org ramai dengan perniagaan mereka....aku pun tak terkecuali lah....

sebagai bisnes partner...aku jz membantu je....yg hal2 len sume CIK NIESA BUNGASAKURA yg uruskan....hahaha....

contohnya semalam,ade org zhulian datang uma abang aku ni....korang tau x ZHULIAN tu ape? ala....yg dlu2 makcik2 ske bli barang kemas zhulian 2....(mak aku pun xterkecuali)...huhuhu.... tapi kali ni die xjual barang kemas....diorang jual produk untuk kuruskan badan....

aku ngan kakak ipar aku try la....bnde 2 mcm tilam la....ble kite baring atas die ase panas cz die sambung tilam 2 dengan alat pe tah... die kate bgus utk kesihatan.... tp sebelum 2 die timbang la berat aku sume an....skali timbang berat aku naik 3kg...gile ke ape??tp memang la tak mustahil cz aku xde exercise pun....

then bile check2 orang tu kate aku obes tahap 1 kalau ikut pmpuan la... waa...mcm nak gile aku ase....so org tu cadangkan aku untuk amek diorang punye free trial untuk slimming program....time 2 aku kate, "mcm syok je..."... tp sebenarnye dlm hati ni kte, "leh caye ke orang ni?" hahaha....pas2 orang tu nak balik die kate,ble2 die akn datang untuk wat slimming 2...tp aku xde la mengharap pun...

skali 2 td dlm kul 2 aku baru je naik atas nk mandi (ape punye ank dara la mandi kul 2 petang)...hahaha...orang tu datang betul2 upenye... aku kate la yang aku tak mandi lagi... die kate xpe... lagi bagus... lepas wat slimming baru mandi... ikut je la... lepas 2 sebelum wat slimming 2 die timbang aku lagi skali... mak tak makan pe2 ag... jz sarapan pagi td aku mkn roti telur 4 keping... timbang berat aku naik lagi 0.01kg... gile ke pe? hahaha

then wat la slimming tu....lepas je ciap sume timbang balik... turun 0.02kg... aku xde la excited sgt... tp org tu kte la...."haa...tgk,berkesan kn...so leh la beli tilam ni...nti leh wat slimming hari2...nti mkin byk la berat tu turun...." amboi mkcik...aku ni baru je abis ngaja...gaji pun xdpt lagi...tilam 2 harga bukan 100 or 200... 2000 lbih kot...aku masih waras lagi...hahaha...

so kami kate la,nti kalau pe2 samede kami minat or x,kami akn call la... die kate ok then mtk diri nk balik la... aku tolong la die bawak tilam 2 ke kete die... skali tu sebelum die balik 2,die bagi pulak barang2 kemas...die kate, "tengok2 la dulu, cuci mate... nti next time akak datang balik ambik ye..." hahaha...da die kate g2 aku amek je la bawak balik...hahahaha...

bengong betul le aku ni...

huhuhu....k la...sampai cni dlu kali ni... kalau de yg ase aku merapu dan meraban,mintak maap le bebanyak ye...aku memang gemar bab2 merapu meraban ni...hahaha...

salam....

jalga...

p/s : kalau xdipecahkan ruyung, manakan dapat sagunye...
kalau xusaha dalam bisnes, mana nak dapat duit untungnye....
(hahaha...merapu tahap gaban!!)

4 komen budak comel:

Qaleesya Butik Online said...

follw me http://qaleesyabutikonline.blogspot.com/

niesabungsakura said...

oooo.. slimming ni ko kate tu...

bUtAnG bUtT0n said...

Qaleesya Butik Online : i da follow blog u...i tgk2 dlu,de yg bkenan,i bli k...thanx 4 follow my blog..:)

niesa : yo lah...yg ni la...yg ne ag...haha

niesabungsakura said...

inilah dinamekan strategi pmsrn.. hahahahah